Menu
EUR
Wat zijn de Verlichtingstrends in 2024?

Wat zijn de Verlichtingstrends in 2024?

In 2024 staan verlichtingstrends in het teken van innovatieve technologieën, unieke kleuren, en diverse verlichtingsoplossingen om jouw interieur deze herfst een update te geven! Met de komst van champagne kleurige wandlampen, natuurlijke materialen en andere stijlvolle verlichtingsproducten, hopen we jou te inspireren. Maar dat is slechts het begin. We duiken dieper in op hoe verlichting de stijl en sfeer van iedere woonruimte kan verbeteren, met specifieke tips voor elke kamer, en bespreken de nieuwste lampen van merken zoals HELDR, Artdelight en Segula.

Lampen in Champagne kleur

Een van de meest opvallende trends dit najaar is de introductie van de champagnekleur. Deze unieke kleur is een subtiele combinatie van goud en zilver en kenmerkt zich als een zeer warme en uitnodigende kleur. In tegenstelling tot de meer gangbare zilveren of gouden armaturen, biedt champagnekleurige verlichting een fris alternatief dat zowel tijdloos als luxueus aanvoelt. Denk bijvoorbeeld aan wandlampen of plafondlampen in champagne kleur, die bijdragen aan een uniek samenspel tussen licht en andere interieurelementen. Deze kleur voegt een warme gloed toe die perfect past bij de herfst en winter, en brengt een zachte, uitnodigende sfeer in elke woonruimte.

Multifunctionele Lampen en Verlichting

De moderne woning vraagt om multifunctionele oplossingen, en dat geldt zeker voor verlichting. Dit najaar zien we een opkomst in lampen die meerdere functies vervullen. Deze trend speelt perfect in op de behoeften van mensen die hun woonruimtes optimaal willen benutten. Denk bijvoorbeeld aan Spots met LED die zowel functioneel als sfeervol licht verzorgen in ruimtes zoals de keuken of woonkamer. Spots met een GU10 fitting geven je de mogelijkheid om naar eigen inzicht een LED lichtbron mee te bestellen. Dankzij de keuzevrijheid kun je bijvoorbeeld kiezen voor Dim to Warm lichtbronnen, die perfect bijdragen aan een multifunctionele verlichtingsoplossing in huis. Deze lichtbronnen kunnen aangestuurd worden met een LED dimmer, zodat verschillende kleurtemperaturen een unieke ambiance creëren op elk moment van de dag. Maar ook smart lichtbronnen zoals Philips Hue zijn een mogelijkheid, waarbij het licht of andere handige functionaliteiten aangestuurd worden doormiddel van een smartphone. In multifunctionele ruimtes, zoals een woon-werkplek of een eetkamer die ook dienst doet als werkruimte, biedt slimme, aanpasbare verlichting een ongekende flexibiliteit.

Energiezuinige LED Verlichting: Duurzaam en Stijlvol

Met de groeiende aandacht voor duurzaamheid is energiezuinige verlichting een trend die niet meer weg te denken is. Dit najaar blijven LED-lampen de standaard als het gaat om kostenbesparende verlichting. LED-verlichting is niet alleen zuiniger, maar gaat ook vele malen langer mee dan traditionele lampen. Dit maakt het een logische keuze voor interieurliefhebbers die op zoek zijn naar energie-efficiënte oplossingen. Veel van de nieuwe lampencollecties, zoals die van Artdelight, zijn uitgerust met energiezuinige LED-modules en unieke trendy ontwerpen in diverse kleuren, geschikt voor diverse woonstijlen waaronder modern en industrieel!

De Unieke Eettafel Hanglampen van HELDR

Geen enkel interieur is compleet zonder een échte eyecatcher boven de eettafel. Dit najaar springen de Eettafel Hanglampen van HELDR eruit met zowel in industriële als moderne ontwerpen. Deze hanglampen vormen het middelpunt van de eetkamer en zijn verkrijgbaar in diverse materialen en stijlen. Denk aan industriële metalen lampen met ruwe afwerkingen voor een stoere uitstraling, of juist hanglampen gemaakt van natuurlijk materialen zoals mango hout die zich naadloos aanpassen aan een landelijke woonstijl. De hanglampen van HELDR zijn geschikt voor energiezuinige E27 LED lichtbronnen, die bijdragen in een sfeervolle en huiselijk sfeer in huis. Deze hanglampen kunnen eenvoudig worden gecombineerd met dimmers, zodat je de lichtintensiteit kunt aanpassen aan de gelegenheid – van een sfeervol diner tot heldere verlichting tijdens het ontbijt.

Blijvend Populair; Bronzen en Gouden Lampen

Het zijn kleuren die al langer een trend zijn binnen de verlichtingsindustrie. En toch mogen deze kleuren niet ontbreken binnen deze blog! Want de authentieke brons kleur én de luxueuze goudkleur, mogen dit najaar absoluut niet onbesproken blijven. Bronzen lampen en verlichting balanceren tussen een authentieke uitstraling tot een modern industriële look, die bij uitstek een zeer warme uitstraling heeft. Bovendien is de brons kleur bijzonder eenvoudig te combineren met kleuren zoals zwart, antraciet of zelfs groene tinten, om een gevoel van nostalgie op te roepen. Maar ook binnen moderne interieurs is de brons kleur een veelzijdige en excentrieke toevoeging. Zo zijn bijvoorbeeld bronzen wandlampen perfect te combineren met moderne akoestische houten wanden, een trend die nog altijd een enorme mate aan populariteit geniet. Of kies voor bronzen plafondlampen die perfect contrasteren met een wit plafond en toch een bijzonder gezellig uitstraling hebben.

Wil je jouw interieur liever voorzien van een échte eyecatcher? Dan is de goudkleur ook dit najaar perfect om een gevoel van luxe in huis te halen. Deze uitdagende verlichtingstrend geniet nog altijd een enorme mate van populariteit, omdat hij eenvoudig te combineren is in diverse woonruimtes. Zo zijn gouden elementen in de woonkamer perfect te combineren met gouden wandlampen of gouden plafondlampen. Het licht van deze lampen kenmerkt zich als verfijnd, waarbij sfeer gegarandeerd is!

Trendy ontwerpen en unieke materialen

Artdelight blinkt al jaren uit in het ontwerpen van lampen en verlichting, waarbij ingespeeld wordt op de nieuwste trends! Afgelopen jaar heeft Artdelight enkele tientallen nieuwe armaturen op de markt gebracht, waarbij hoogwaardige kwaliteitsmaterialen en een verfijnde afwerking in het oog springen. Van geborsteld of gepoedercoat metaal tot aan sublieme kleurstellingen, elk detail is met de grootste zorg samengesteld. Of je nu moderne verlichting of industriële lampen zoekt, bij Artdelight kies je voor designverlichting voor een betaalbare prijs. 

De Artdelight Wandlampen of Artdelight Plafondlampen collectie is een typisch voorbeeld, voor eigentijdse verlichting voor zowel moderne als industriële interieurs. Met een ruime keuze aan LED geïntegreerde lampen of lampen voorzien van een fitting, biedt Artdelight jouw interieur een sfeervolle en moderne verlichtingsoplossing die jij voor ogen hebt.

Segula Illusion Lichtbronnen: Een Nieuw Licht op Verlichting

Één van de meest populaire verlichtingstrends van het afgelopen jaar zijn natuurlijk de lichtbronnen van Segula, waarbij het unieke design van glas gecombineerd met een LED strip opvalt binnen elk interieur. Dit najaar krijgt dit gepatenteerde design er een nieuwe collectie bij: De Segula Illusion Lichtbronnen. Deze serie lichtbronnen kenmerkt zich in de specifieke LED strips die verweven zitten in het glas van de lichtbron. Voorzien van een warme kleurtemperatuur zorgen deze lichtbronnen voor een zeer eigenzinnig karakter binnen je interieur, waarbij we mogen stellen dat je bij uitstek een zeer fraaie ambiance in huis haalt.

De nieuwe Illusion Serie van Segula is een echte blikvanger dit najaar. Deze innovatieve lichtbronnen creëren fascinerende optische effecten door het unieke ontwerp van de lampen. Of het nu gaat om een sfeervolle hoek in de woonkamer of als accentverlichting in de gang, de Illusion Serie biedt een verfrissende en speelse benadering van verlichting. Deze lampen zijn niet alleen stijlvol, maar ook energiezuinig, wat ze een perfecte keuze maakt voor iedereen die zoekt naar duurzaamheid en design in één.

Tips voor Verlichting in Diverse Woonruimtes

Ook dit najaar geven we je bij Mooielampen.com tips over het toepassen van verschillende verlichtingsoplossingen in huis. Hier zijn enkele tips voor elke woonruimte:

  • Woonkamer: Kies in de woonkamer voor een combinatie van functioneel of sfeervol licht aan de hand van verschillende type lampen. Met wandlampen kun je bijvoorbeeld heel eenvoudig sfeerverlichting toepassen, waarbij plafondlampen of plafonnières juist voorzien in basisverlichting. Met Spots accentueer je het licht in donkere ruimtes of kun je interieurobjecten perfect uitlichten.
  • Slaapkamer: Zorg voor zachte, diffuse verlichting om een ontspannen sfeer te creëren. Bedlampen of leeslampen met een dimmer zijn ideaal voor het lezen van een boek in bed, terwijl wandlampen subtiele accentverlichting bieden zonder de ruimte te overweldigen.

  • Keuken: In de keuken is zowel functioneel als sfeervol licht gewenst. Zorg ervoor dat je doormiddel van bijvoorbeeld Spots, Inbouwspots of Hanglampen, functionele verlichting toepast boven werkbladen of kookeilanden. Doormiddel van een LED dimmer te gebruiken, kun je het lichtvolume van deze lampen aanpassen en op die manier sfeerverlichting creëren tijdens het dineren.

  • Badkamer: Badkamerverlichting of Badkamerlampen kunnen voorzien in functionele verlichting tijdens het scheren of het aanbrengen van make-up. Maar je kunt met badkamerverlichting ook een relaxte sfeer creëren tijdens een ontspannen badsessie.

Creëer Jouw Perfecte Verlichtingsoplossing dit Najaar

Met de verlichtingstrends van dit najaar kun je jouw huis eenvoudig transformeren tot een stijlvol en functioneel toevluchtsoord. Of je nu kiest voor champagnekleurige accenten, multifunctionele lampen, of energiezuinige verlichting, de mogelijkheden zijn eindeloos! Laat je inspireren door de innovatieve ontwerpen van merken zoals Artdelight, HELDR en Searchlight, en geef je interieur een opfrisbeurt met de nieuwste verlichting.

Bekijk ons uitgebreide assortiment bij Mooielampen.com met meer dan 3000 producten en ontdek hoe je met de juiste verlichting sfeer en stijl kunt toevoegen aan elke woonruimte!

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!